Australia se afla in fruntea listei cu destinatii de calatorie a celor mai multi globetrotteri. Ne-am dori cu totii sa ajungem macar o data in viata, acolo unde koala si wombat-ul isi spun noapte buna unul altuia si unde surfingul este un mod de viata. Plajele intinse, orasele portuare moderne,  flora si fauna extraordinare fac din Australia un loc ideal pentru o vacanta reusita.

Putine tari sunt la fel de ospitaliere, diverse si multiculturale ca Australia. Tara este vizitata de peste 6 milioane de turisti in fiecare an si este una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume. Datorita pozitiei sale geografice, tara mai este denumita si "Down Under" si ofera o varietate incredibila de peisaje naturale, viata salbatica unica, o natura fascinanta si multe activitati interesante.

Ca intotdeauna, am compilat in cele ce urmeaza, idei, sfaturi si cele mai frumoase destinatii de vacanta pentru o calatorie de neuitat in jurul Australiei, astfel incat sa puteti calatori fara griji, relaxati si in siguranta.

Destinatia se poata vizita oricand in timpul anului. Cu toate acestea, continentul acopera zone climatice diferite, astfel incat momentul optim pentru a calatori in Australia depinde de zona pe care doriti sa o vizitati. Pe intreg teritoriul australian, turistii trebuie sa se astepte la perioade lungi de caldura si seceta.
 • De la Melbourne, merita sa va indreptati spre cea mai mare insula a Australiei, Tasmania, cu feribotul sau avionul. Florile si fauna de pe insula sunt de-a dreptul uimitoare.
 •  
 • Valul perfect: Cultura surfului la moda si plajele impecabile pot fi gasite in cel mai celebru loc de surf de pe coasta de est: Byron Bay.
 • Moneda: 1 dolar australian (AUD) = 100 de centi
 • Diferenta de fus orar: CET +9h (coasta de est) sau +7h (coasta de vest)
 • Tensiunea retelei: 240/250 volti curent alternativ
In Australia, pe langa un pasaport valabil, este necesara obtinerea vizei de intrare in tara, sub forma unui permis electronic ("eVisitor"). Viza poate fi solicitata online si este valabila timp de 12 luni de la data eliberarii (acorda dreptul la o sedere de maximum 3 luni de la fiecare intrare). Aplicatia pentru viza trebuie sa fie transmisa cu cel putin doua saptamani inainte de data plecarii. 
Australia este o tara relativ sigura din punctul de vedere al sigurantei turistilor straini, insa este necesara luarea unor masuri de protectie personala. Este recomandat sa pastrati documentele, valorile personale si biletele de calatorie in locuri sigure, neexpuse vizibil, iar la aeroport sa solicitati sigilarea bagajelor in folie de plastic.

Cetatenii romani nu beneficiaza de asistenta medicala gratuita in Australia, costurile fiind foarte mari. Autoritatile romane recomanda incheierea unei asigurari medicale de calatorie la plecarea din Romania si solicitarea coordonatelor unitatilor medicale (publice sau private) din Australia, care accepta asigurarea respectiva. Toate politele de asigurare de calatorie Mondial Assistance va asigura, atat transportul medical de urgenta, cat si transportul de intoarcere in tara, nu numai in caz de necesitate medicala, ci si la cerere, dupa trei zile de spitalizare.

Nu exista reglementari speciale cu privire la vaccinuri obligatorii inainte de intrarea in Australia, insa medicul dumneavoastra va poate sfatui in acest sens.

Ambasada Romaniei în Australia

Adresa: 4 Dalman Crescent, O'Malley, A.C.T. 2606, Canberra

Telefon: +61 2 867539, +61 2 62900325

Telefon de urgenta: +61 420 396 179


Consulatul General al Romaniei la Sydney

Adresa:  Ground Floor/83 York Street, Sydney CBD 2000

Telefon:  +61 2 92993764

Telefon de urgenta: +61 401 55 88 44

 • Canberra Hospital
 • Prince Of Wales Hospital Sydney
 • Royal Perth Hospital
 • Austin Hospital Melborne
Cel mai bun moment pentru calatoria in Australia depinde de diversi factori, cum ar fi tipul de calatorie, destinatia de vacanta, interesele si hobby-urile dumneavoastra. In general, perioadele aprilie-iunie si jumatatea lunii august pana la jumatatea lunii octombrie sunt considerate cele mai potrivite pentru o vacanta in 'tara cangurilor'. 
 • Convertorul valutar OANDA
 • Mondial Assistance utilizeaza informatii de calatorie de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe dar si din alte surse de incredere si acorda o atentie deosebita verificarii acestora. Cu toate acestea conditiile locale pot fi supuse unor modificari si abateri in scurt timp din cauza evenimentelor si evolutiilor actuale. Prin urmare, nu garantam caracterul complet al acestor informatii si nici nu ne asumam raspunderea pentru orice daune rezultate.

Nu pleca la drum fara sa te asiguri ca ai totul sub control!

vacanta la plaja

Asigurare medicala si storno

Inainte si in timpul calatoriei, asigurati-va impotriva costurilor mari in caz de imbolnavire sau accident.

Concediu la munte. Barbat cu rucsacul in spate calatoreste prin padure

Asigurare pentru activitati sportive

Protectie extinsa pentru sporturi de agrement mai riscante, pentru o vacanta activa reusita. 

Femeie pe barca pe lac intre munti

Asigurare anuala

Daca planificati mai multe calatorii in urmatoarele 12 luni, asigurarea anuala este cea potrivita.