Putine tari sunt la fel de ospitaliere, diverse si multiculturale ca Australia. Tara este vizitata de peste 6 milioane de turisti in fiecare an si este una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume. Datorita pozitiei sale geografice, tara mai este denumita si "Down Under" si ofera o varietate incredibila de peisaje naturale, viata salbatica unica, o natura fascinanta si multe activitati interesante. In aceasta sectiune veti gasi cateva informatii si sfaturi importante despre calatoria dumneavoastra in Australia.
 
  • Moneda: 1 dolar australian (AUD) = 100 de centi
  • Diferenta de fus orar: CET +9h (coasta de est) sau +7h (coasta de vest)
  • Tensiunea retelei: 240/250 volti curent alternativ
In Australia, pe langa un pasaport valabil, este necesara obtinerea vizei de intrare in tara, sub forma unui permis electronic ("eVisitor"). Viza poate fi solicitata online si este valabila timp de 12 luni de la data eliberarii (acorda dreptul la o sedere de maximum 3 luni de la fiecare intrare). Aplicatia pentru viza trebuie sa fie transmisa cu cel putin doua saptamani inainte de data plecarii. 
Australia este o tara relativ sigura din punctul de vedere al sigurantei turistilor straini, insa este necesara luarea unor masuri de protectie personala. Este recomandat sa pastrati documentele, valorile personale si biletele de calatorie in locuri sigure, neexpuse vizibil, iar la aeroport sa solicitati sigilarea bagajelor in folie de plastic.

Cetatenii romani nu beneficiaza de asistenta medicala gratuita in Australia, costurile fiind foarte mari. Autoritatile romane recomanda incheierea unei asigurari medicale de calatorie la plecarea din Romania si solicitarea coordonatelor unitatilor medicale (publice sau private) din Australia, care accepta asigurarea respectiva. Toate politele de asigurare de calatorie Mondial Assistance va asigura, atat transportul medical de urgenta, cat si transportul de intoarcere in tara, nu numai in caz de necesitate medicala, ci si la cerere, dupa trei zile de spitalizare.

Nu exista reglementari speciale cu privire la vaccinuri obligatorii inainte de intrarea in Australia, insa medicul dumneavoastra va poate sfatui in acest sens.

Ambasada Romaniei în Australia

Adresa: 4 Dalman Crescent, O'Malley, A.C.T. 2606, Canberra

Telefon: +61 2 867539, +61 2 62900325

Telefon de urgenta: +61 420 396 179


Consulatul General al Romaniei la Sydney

Adresa:  Ground Floor/83 York Street, Sydney CBD 2000

Telefon:  +61 2 92993764

Telefon de urgenta: +61 401 55 88 44

  • Canberra Hospital
  • Prince Of Wales Hospital Sydney
  • Royal Perth Hospital
  • Austin Hospital Melborne
Cel mai bun moment pentru calatoria in Australia depinde de diversi factori, cum ar fi tipul de calatorie, destinatia de vacanta, interesele si hobby-urile dumneavoastra. In general, perioadele aprilie-iunie si jumatatea lunii august pana la jumatatea lunii octombrie sunt considerate cele mai potrivite pentru o vacanta in 'tara cangurilor'. 
  • Convertorul valutar OANDA
  • Mondial Assistance utilizeaza informatii de calatorie de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe dar si din alte surse de incredere si acorda o atentie deosebita verificarii acestora. Cu toate acestea conditiile locale pot fi supuse unor modificari si abateri in scurt timp din cauza evenimentelor si evolutiilor actuale. Prin urmare, nu garantam caracterul complet al acestor informatii si nici nu ne asumam raspunderea pentru orice daune rezultate.