Avertisment: utilizați un browser învechit,, vă rugăm să treceți la un browser mai modern, cum ar fi Chrome, Firefox sau Microsoft Edge.

Pentru a-ti oferi cel mai bun sprijin posibil in planificarea calatoriei tale, am decis sa includem acoperirea Covid-19 in Conditiile Generale de Asigurare, atat pentru asigurarea medicala de calatorie cat si pentru asigurarea storno. 

Protectie Covid-19 inaintea calatoriei – extinderea acoperirii storno

In cazul in care persoana asigurata anuleaza calatoria deoarece se imbolnaveste cu Covid-19 sau intra in carantina din cauza suspiciunii imbolnavirii cu Covid-19, acesteia ii vor fi rambursate costurile aferente stornarii – se procedeaza exact ca in situatia anularii calatoriei din cauza oricarei alte imbolnaviri grave.

La fel se acopera anularea calatoriei si in cazul in care partenerul sau o ruda a persoanei asigurate  se imbolnaveste cu Covid-19 si necesita ingrijire medicala intensiva la spital.

Protectie Covid-19 in timpul calatoriei – extinderea acoperirii medicale inclusiv intreruperea calatoriei

In cazul imbolnavirii cu Covid-19 in timpul calatoriei, persoana asigurata va beneficia de acoperire medicala, conform pachetului de asigurare ales.

Intreruperea calatoriei cat si intrarea in carantina sunt de asemenea acoperite in cazul imbolnavirii cu Covid-19 sau in cazul suspiciunii imbolnavirii cu Covid-19. Conditia este insa respectarea tuturor masurilor prevazute de autoritati.

Iar cazul imbolnavirii grave (necesitand spitalizare) cu Covid-19 a partenerului sau a unei rude, care se afla acasa, Mondial Assistance ajuta cu transportul inapoi acasa si ramburseaza costurile pentru intreruperea calatoriei – in situatia respectiva sunt acoperite doar taxele unei noi rezervari si nu costurile pentru serviciile rezervate si nefolosite.

De asemenea, polita de asigurare acopera si costurile sosirii cu intarziere, in cazul in care persoanei asigurate i se refuza transportul din cauza suspiciunii imbolnavirii cu Covid-19.

 

NOTA IMPORTANTA: calatoriile efectuate in tarile pentru care sunt emise avertismente sau alerte oficiale, frica de a calatori si neglijenta nu sunt acoperite

Pandemiile si epidemiile reprezinta in continuare excluderi conform conditiilor de asigurare. De exemplu, daca un organizator anuleaza o calatorie din cauza Covid-19, acest eveniment nu va fi acoperit de asigurare.

Urmatoarele evenimente / motive raman de asemenea excluse din acoperirea asigurarii de calatorie:

  • Deplasare in tari / zone pentru care sunt emise alerte de calatorie
  • Frica de calatorie
  • Nerespectarea regulilor si cerintelor emise de autotitati
  • Neglijenta si contagiunea intentionata a Covid-19