Surfer la malul marii

Asigurarea de calatorie in contextul COVID-19

COVID-19 Hinweis für Reisen und Corona

O buna asigurare de calatorie va ofera protectie in momentele dificile! Am rezumat ofertele noastre speciale, informatii importante, sfaturi si trucuri pentru calatorii in siguranta.

Pandemia cu noul virus COVID-19 a schimbat permanent modul in care calatorim in lume. Vremurile speciale necesita o asigurare cu protectie speciala: ne-am extins beneficiile de asigurare in legatura cu bolile COVID-19, astfel incat sa va puteti rezerva calatoria fara griji chiar si in perioada pandemiei, sau sa anulati calatoria in caz de urgenta astfel incat sa va asigurati sanatatea, bunastarea.

Protectia asigurarii medicale de calatorie internationala si a asigurarii de anulare a calatoriei a fost extinsa si pentru COVID-19. Pentru a beneficia de aceasta protectie este necesar sa fie respectate urmatoarele conditii speciale:

- Imbolnavirea cu noul virus COVID-19 sau carantinarea sunt motive valabile de anulare a calatoriei. In aceste cazuri insa, este aplicata o valoare deductibila. Acest lucru inseamna ca, in cazul in care asiguratul anuleaza calatoria pentru ca este bolnav de COVID-19 sau se afla in carantina pentru suspiciunea ca este bolnav de Covid-19, costurile de anulare vor fi rambursate in acelasi mod ca si in cazul anularii calatoriei din cauza oricarei alte boli grave, insa mai putin partea deductibila.
De asemenea, acopera anularea calatoriei in cazul in care un partener sau o ruda a asiguratului se imbolnaveste de COVID-19 si are nevoie de terapie intensiva in spital.

- Asigurarea internationala de sanatate va protejeaza si in cazul unei urgente Corona. Cu toate acestea, sumele maxime asigurate sunt reduse in aceste cazuri. In cazul unei boli grave care necesita spitalizarea ca urmare a imbolnavirii cu Covid-19 a partenerului dumneavoastra sau a unei rude care locuieste la domiciliu, Mondial Assistance ofera posibilitatea de a reveni acasa si va rambursa costurile pentru intreruperea calatoriei.

Prevederile detaliate pot fi gasite in  Conditiile Generale de Asigurare. Sumele asigurate si valorile deductibile le gasiti si in tabelele de pe paginile produselor.

AFLATI MAI MULTE DETALII AICI
 Atentie la reglementarile actuale pentru Corona:  reglementarile de intrare in fiecare tara variaza si se pot schimba zilnic. Informatii detaliate despre avertismentele de calatorie pentru fiecare tara pot fi gasite intotdeauna pe site-ul web al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Pentru unele destinatii de calatorie, este necesara inregistrarea electronica in prealabil.   
Pentru a-ti oferi cel mai bun sprijin posibil in planificarea calatoriei tale, am decis sa includem acoperirea Covid-19 in Conditiile Generale de Asigurare, atat pentru asigurarea medicala de calatorie cat si pentru asigurarea storno. 

Aici vei gasi o prezentare generala a celor mai frecvente intrebari si raspunsurile acestora despre asigurarea de calatorie Mondial Assistance.

Gasesti explicatii pentru termenii specifici asigurarilor in  index.

Citeste mai multe despre asigurarea de calatorie in general in pagina noastra de intrebari frecvente.

Anumite lucruri nu pot fi controlate. Dar exista lucruri pe care le poti face pentru a calatori in siguranta si pentru a te bucura concediu:

Informeaza-te despre tara in care urmeaza sa calatoresti:

 • In primul rand, afla daca exista alerte de calatorie sau avertismente emise de Ministerul Afacerilor Externe pentru tara / regiunea in care urmeaza sa calatoresti.
 • Familiarizeaza-te cu legile care guverneaza tara respectiva.
 • Afla daca este recomandat sa efectuezi anumite vaccinari inainte de a calatorii in tara respectiva.
 • Daca nu vorbesti limba locala, invata cateva fraze cheie.

Pregateste-te de drum:

 • In cazul calatoriei cu avionul, mergi la aeroport cu cel putin 90 de minute inainte de un zbor intern sau cu 2-3 ore inainte de un zbor international.
 • In cazul in care utilizezi etichete de bagaje, completeaza-le mai degraba cu adresa de la serviciu si nu cu cea de domiciliu.
 • Asigura-te ca ai la tine documentele de calatorie si de identitate in original
 • Adu si fotocopii ale documentelor cele mai importante, inclusiv o copie a actului de identitate si a prescriptiilor medicale. Astfel iti va fi mai usor sa le inlocuiesti, in cazul in care sunt pierdute.
 • Ai grija unde iti pastrezi actele, banii si cardurile bancare intr-un loc sigur.
 • Acces la o retea globala de peste 400.000 de furnizori de servicii medicale
 • Centrala de urgenta Mondial Assistance este disponibila pentru tine 24/7
 • Posibilitatea de a alege asigurarea de calatorie potrivita tie dintr-o varietate de pachete de asigurare
 • Tarif de familie atunci cand calatoresti alaturi de cei dragi (minimum un adult si un copil, maximum 2 adulti si 5 copii – indiferent de gradul de rudenie)
 • Asigurarea intreruperii calatoriei
 • Posibilitatea de a incheia o asigurare storno in eventualitatea anularii calatoriei