Oras de coasta din Bulgaria, case intr-un golf de mare - calatoriti in siguranta cu asigurarea de calatorie in strainatate
Destinatii de vacanta

Concediu de vara in Bulgaria

'Perla Balcanilor' trebuie sa fie cel putin o data vizitata!

Concediu in Bulgaria? Alegerea dumneavoastra nu ar putea fi mai potrivita, deoarece aceasta "perla" a Europei de Est ofera ingredientele perfecte pentru orice tip de vacanta si va va surprinde cu o varietate uluitoare de atractii si experiente, care depasesc cu mult asteptarile.

De-a lungul coastei Marii Negre, intr-o adevarata oaza de relaxare, bucurati-va de climatul mediteraneean pe plajele cu nisip fin. Daca sunteti in cautarea aventurii si a peisajelor pitoresti, va puteti aventura in muntii vestici ai Bulgariei, unde veti fi intampinati de privelisti uimitoare si veti putea explora retelele impresionante de pesteri.

Aceasta zona este impanzita de orase vechi cu o bogata mostenire istorica si culturala, ce se mandresc cu arhitectura si mestesugurile lor traditionale. Oricat de diferite ar fi regiunile Bulgariei, toate au ceva in comun: bucataria lor fenomenala!

Recomandarea noastra este sa calatoriti intre lunile mai si octombrie, in functie de tipul de concediu pe care doriti sa il planificati. Lunile de vara sunt uscate si calduroase, cu o temperatura medie de 28 de grade Celsius.

Temperatura apei Marii Negre devine optima pentru scaldat si activitati in apa,  in special incepand cu luna iunie, iar serile usor racoroase sunt perfecte pentru plimbari lungi pe faleza sau pentru a savura cina in aer liber. In regiunile montane, temperaturile sunt ideale pentru drumetii extinse chiar si vara. 

Pe coasta bulgara a Marii Negre se intind aproximativ 380 de kilometri de plaje de nisip ce atrag nenumarati turisti in cautare de soare. Fie ca va doriti un concediu relaxat in familie sau o vacanta pentru distractie impreuna cu prietenii in golfuri izolate, insorita Bulgarie nu va va dezamagi!

  • Moneda: 1 leva (BGN) = 100 stotinki
  • Fusul orar: CET + 1 h, acelasi ca si in Romania
  • Tensiune retelei: 220 volti
Cetatenii romani pot calatori pe teritoriul Bulgariei in baza pasaportului sau a cartii de identitate, aflate in termen de valabilitate pe durata sederii. Informatii actualizate pot fi regasite pe pagina Ministerului Afacerilor Externe.
Pentru calatoriile in Bulgaria, autoritatile recomanda sa va asigurati ca detineti Card European de Sanatate sau asigurare medicala de calatorie. In anumite situatii de urgenta, Cardul European de Sanatate poate acoperi costurile aferente serviciilor medicale in clinicile publice, insa in statiunile turistice functioneaza doar cabinete medicale private, care practica preturi ridicate.

Ambasada Romaniei in Republica Bulgaria
Mihai Eminescu Blvd 4, 1111 Geo Milev, Sofia
Telefon de urgenta: +359 879 440 758
E-Mail: sofia@mae.ro

Consulatul Onorific al Romaniei la Burgas
Strada Serdiaka nr 2, Burgas 8000

  • Va rugam sa retineti ca, informatiile cu privire la conditiile locale pot suferi modificari sau pot fi adaugate infomatii suplimentare in timp real, ca urmare a evenimentelor neprevazute si evolutiei unei situatii actuale. Prin urmare, Mondial Assistance nu garanteaza caracterul complet al acestor informatii si nu isi asuma raspunderea pentru orice daune rezultate.

Nu pleca la drum fara sa te asiguri ca ai totul sub control!

vacanta la plaja

Asigurare medicala si storno

Inainte si in timpul calatoriei, asigurati-va impotriva costurilor mari in caz de imbolnavire sau accident.

Concediu la munte. Barbat cu rucsacul in spate calatoreste prin padure

Asigurare pentru activitati sportive

Protectie extinsa pentru sporturi de agrement mai riscante, pentru o vacanta activa reusita. 

Femeie pe barca pe lac intre munti

Asigurare anuala

Daca planificati mai multe calatorii in urmatoarele 12 luni, asigurarea anuala este cea potrivita.