Peisaje naturale salbatice, de la Muntii Stancosi pana in Newfoundland: o excursie prin Canada promite atractii inedite una dupa alta. Destinatia este considerata un taram al superlativelor din toate punctele de vedere. Jocul culorilor de toamna este deosebit de splendid intre jumatatea lunii septembrie si sfarsitul lunii octombrie. Este perioada in care vara indiana atrage vizitatori entuziasti din toate colturile lumii. 

Canada reprezinta o aventura fantastica pentru cei care doresc sa experimenteze varietatea si diversitatea atunci cand calatoresc! Turistii se pot bucura, atat de privelisti naturale fabuloase, intinse de la maretii Munti Stancosi si linistitele campii, pana la lacurile nesfarsite si padurile boreale dese, cat si de zone urbane impresionante si pline de viata. Cu reputatia de a fi una dintre cele mai primitoare si incluzive natiuni, societatea multiculturala a Canadei prospera prin celebrarea unui mozaic bogat de culturi, limbi si traditii din intreaga lume. Un alt fapt interesant este ca in Canada exista mai multe lacuri la un loc decat in tot restul lumii.

Fanii aventurilor si ai activitatilor in aer liber vor savura cu siguranta aceasta destinatie. Lacurile limpezi si cristaline, padurile dense, muntii impresionanti ii vor fascina. Familiile si turistii interesati de cultura se afla, de asemenea, la locul potrivit in vestul tarii, care captiveaza prin diversitatea sa.
O calatorie dus-intors prin estul Canadei in provinciile Ontario si Quebec ofera un amestec minunat de excursii culturale si experiente rustice in natura. Mai ales in zonele estice, limba franceza este mai puternic reprezentata, iar influenta europeana este vizibila.
Pentru aceasta destinatie nu exista obligativitatea vizei.  Pentru o sedere neintrerupta de cel mult 6 luni, turistii romani pot calatori pe teritoriul Canadei in baza pasaportului simplu electronic, cu perioada de valabilitate pana la 1 zi dupa plecare. Pentru calatoriile cu avionul, cetatenii romani trebuie sa solicite online si sa obtina in prealabil autorizatia electronica, numita eTA, pentru care regasiti informatii suplimentare pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe.
In principiu, permisul de conducere romanesc este valabil, dar se recomanda sa luati cu dumneavoastra o traducere in limba engleza sau un permis de conducere international, emis de ACR. Viteza este limitata la 100km/ora pe autostrada, iar regulile de circulatie difera in functie de provincie si teritoriu, acestea putand fi consultate online.

Din cauza costurilor extrem de ridicate ale tratamentelor medicale, autoritatile recomanda incheierea unei asigurari de calatorie, cu acoperire suficienta pentru costuri medicale in caz de imbolnavire, accident sau deces, pe intreaga durata a calatoriei, din ziua plecarii din Romania pana in ziua intoarcerii.

Iata un exemplu de la centrul de urgenta Mondial Assistance 24h: Atac de cord in Canada. Echipa noastra medicala contacteaza imediat sucursala proprie din Canada. Pacientul asigurat de noi este supus unei interventii chirurgicale de urgenta la fata locului. Mondial Assistance ramburseaza costurile tuturor tratamentelor necesare in spital in valoare de 126.638 euro.

Ambasada Romaniei în Canada

Adresa: 655 Rideau Street, Ottawa, Ontario, K1N 6A3

Telefon de permanenta: +1 (613) 558 1746

 

Consulatul General al Romaniei la Toronto

Adresa: 789 Don Mills Rd, unit 501, Toronto, ON, M3C 1T9, Canada

Telefon de urgenta: +1 647 404 2310

 

Consulatul General al Romaniei la Montreal

Adresa: 1010, rue Sherbrooke Ouest, bureau 610, etaj 6, H3A 2R7, Montreal, Québec

Telefon de urgenta: +1 438 520 1494 

 

Consulatul General al Romaniei la Vancouver

Adresa: Suite 855, 555 Burrard Street, Two Bental Centre, Vancouver, British Columbia, cod poștal V7X 1M8, Canada

Telefon de urgenta: +1 604 506 0215

  • Hopital du Sacre Coeur de Montreal
  • Princess Margaret Hospital, Toronto
  • Labrador Health Center, Goose Bay
  • Grand River - Freeport Health Centre, Kitchener
Cel mai bun moment pentru a calatori in Canada depinde foarte mult de destinatia dumneavoastra. In principiu, lunile iunie-septembrie sunt considerate optime pentru vacanta de vara. In septembrie si octombrie va puteti bucura inca de faimoasa vara indiana, cu vremea sa blanda si jocul intens de culori al frunzelor tipice din estul Canadei.

Mondial Assistance utilizeaza informatii de calatorie de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe dar si din alte surse de incredere si acorda o atentie deosebita verificarii acestora. Cu toate acestea conditiile locale pot fi supuse unor modificari si abateri in scurt timp din cauza evenimentelor si evolutiilor actuale. Prin urmare, nu garantam caracterul complet al acestor informatii si nici nu ne asumam raspunderea pentru orice daune rezultate.

Moneda: 1 dolar canadian (CAD) = 100 de centi

Diferenta de fus orar: Mai multe fusuri orare, de la CET -5h (coasta de est) la CET -9h (coasta de vest)

Tensiunea retelei: 110/120 volti AC, este necesar un adaptor

Nu pleca la drum fara sa te asiguri ca ai totul sub control!

vacanta la plaja

Asigurare medicala si storno

Inainte si in timpul calatoriei, asigurati-va impotriva costurilor mari in caz de imbolnavire sau accident.

Concediu la munte. Barbat cu rucsacul in spate calatoreste prin padure

Asigurare pentru activitati sportive

Protectie extinsa pentru sporturi de agrement mai riscante, pentru o vacanta activa reusita. 

Femeie pe barca pe lac intre munti

Asigurare anuala

Daca planificati mai multe calatorii in urmatoarele 12 luni, asigurarea anuala este cea potrivita.