femeie calatorinf in venetia italia
La Dolce Vita 

Vacanta in Italia
idei si sfaturi de calatorie

Italia reprezinta una dintre destinatiile de vacanta cele mai cautate datorita caleidoscopului de optiuni pe care il ofera. Cu vinurile sale deosebite, orasele bogate in patrimoniu cultural, si insulele paradisiace, cum ar fi Sardinia si Sicilia, Italia este o tara care va va impresiona in mod placut. De aceea, am strans atat idei si sfaturi pentru calatorie, cat si oferte de asigurare, pentru ca urmatoarea dumneavoastra escapada la Marea Mediterana sa fie una fara griji si plina de relaxare.

Italia are multe de oferit in fiecare sezon!

Fie ca va aflati la Venetia pentru celebrul carnaval sau pe Coasta Amalfi primavara, cand lamaii infloresc, vara pe plajele din Calabria sau toamna pentru culesul strugurilor in Toscana: Italia este incredibil de bogata in destinatii unice si merita intotdeauna o vizita! Nu conteaza daca alegeti sa va petreceti vacanta pe Italia continentala sau in insule precum Elba, Capri sau Murano.

Vacanta de vara in Italia la malul marii
 Vacante fara griji, pline de distractie si aventura cu
Mai multe informatii si detalii actualizate despre calatoria in Italia regasiti pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe.
In Italia, puteti gasi numeroase plaje frumoase dedicate cainilor, cunoscute adesea sub numele de "bau beach", unde prietenii nostri patrupezi se pot bucura de o balaceala racoritoare in apele marii. Aceste plaje prietenoase special concepute pentru iubitorii de animale, sunt identificate prin semne distincte. Fiti atenti totusi, ca in unele regiuni, exista si zone unde accesul cu caini este interzis, aceste restrictii fiind adesea valabile doar in timpul sezonului principal. Toscana se numara printre regiunile italiene cu cele mai multe plaje deschise pentru caini.
Oricine are copii probabil a auzit de vacantele in familie pe Lacul Garda. Frumoasele plaje cu nisip, cu o intrare lina in apa, sunt perfecte pentru o vacanta la plaja pentru familii. In jurul lacului, pe coasta regasiti orase pitoresti de vis, bogate in istorie si cultura. Lacul Garda este ideal si pentru o vacanta activa variata. Nu degeaba acest lac italian este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta pentru familii, pentru ca exista intr-adevar ceva pentru fiecare tip de concediu.

Pentru informatii suplimentare privind circulatia actuala si pentru a beneficia de asistenta consulara, se recomanda consultarea urmatoarelor pagini de internet:

 

Ambasada Romaniei la Roma

Adresa: Via Nicolò Tartaglia, 36 - 00197 Roma

Telefon: (+39) 06.808.45.29; la acest numar de telefon NU se furnizeaza informatii consulare.

E-mail: roma@mae.ro  ( https://roma.mea.ro

 

Consulatul General al Romaniei la Roma:

Adresa: Viale Libano, 40 - 00144 Roma (Harta)

E-mail informatii consulare: contact@informatiiconsulare.ro

Nu pleca la drum fara sa te asiguri inainte ca ai totul sub control!

Asigurare medicala si storno

Asigurare medicala si storno

Inainte si in timpul calatoriei, asigurati-va impotriva costurilor mari in caz de imbolnavire sau accident.

Concediu activ cu asigurarea sporturilor

Asigurare pentru activitati sportive

Protectie extinsa pentru sporturi de agrement mai riscante, pentru o vacanta activa reusita.  

Asigurarea calatorii multiple anuala

Asigurare anuala

Daca planificati mai multe calatorii in urmatoarele 12 luni, asigurarea anuala este cea potrivita.