Apa albastra turcoaz, plaje de nisip de vis si cele mai bune conditii pentru scufundari si snorkelling! Nu este de mirare ca Maldive este una dintre cele mai populare destinatii de calatorie pentru europeni. Arhipelagul Maldive este format din 1190 de insule, dintre care 220 sunt locuite si 87 sunt folosite pentru turism. Mai putin cunoscut este faptul ca regula in Maldive este ca in fiecare insula poate fi construit un singur hotel, iar acesta nu trebuie sa fie mai inalt decat cel mai mare palmier de pe insula.                                                                                                  

Moneda: 1 Rufiyaa (MVR)= 100 Laari

Diferenta de fus orar: 1,00: CET +4 h

Tensiunea retelei: 220 volti/ 50 hertzi curent alternativ

Pentru turistii romani care caltoresc in Republica Maldive este necesara obtinerea vizei de intrare. Viza turistica este disponibila la intrarea in tara, la punctul de frontiera si este valabila 30 de zile de la data eliberarii. Veti avea nevoie de un pasaport valabil cel putin 6 luni de la data sosirii. Trebuie sa se prezinte, de asemenea, o dovada de reimbarcare (ca de exemplu biletul de avion de intoarcere) si fonduri suficiente. 
In cazul in care sosirea dumneavoastra pe insulele Hulhulé sau Gan este planificata dupa ora 18.00, va rugam sa tineti cont de faptul ca hidroavioanele de la fata locului nu mai sunt in functiune, iar continuarea calatoriei poate avea loc doar a doua zi.

Va rugam sa consumati cu prudenta fructele si salatele crude. Apa de la robinet nu trebuie bauta. Din cauza posibilelor penurii de medicamente in farmaciile din afara Malé si Addu, se recomanda cu insistenta sa aveti la dumneavoastra o trusa de prim ajutor cu medicamente pentru boli comune. Deoarece razele soarelui sunt deosebit de puternice pe insule, trebuie sa folositi crema de protectie solara tot timpul si sa beti suficiente lichide.

Daca intentionati sa faceti scufundari, va rugam sa va informati in prealabil unde se afla cea mai apropiata locatie disponibila pentru tratarea accidentelor de scufundare. Acest lucru va va ajuta sa reduceti timpul de raspuns in cazul unui eveniment neplacut.

Va rugam sa va informati cu mult timp inainte de plecare despre vaccinarile recomandate. In general, pentru calatoriile in Orientul Mijlociu sunt recomandate vaccinurile din calendarul de vaccinare national si cele impotriva hepatitei A/B. Tinand cont de conditiile epidemiologice regionale si/sau de conditiile individuale de calatorie, pot fi sugerate si alte vaccinari.

Ministerul roman al Afacerilor Externe recomanda incheierea unei asigurari de calatorie suplimentare in caz de boala si, mai ales, pentru a evita costurile ridicate pentru transportul medical de urgenta. Toate politele de asigurare de calatorie Mondial Assistance va asigura nu numai transportul de urgenta, ci si transportul de intoarcere in tara de origine, nu numai in caz de necesitate medicala, ci si la cerere, dupa o spitalizare de trei zile. 

Reprezentarea diplomatica a Romaniei in MALDIVE este asigurata de catre Ambasada Romaniei in SRI LANKA

Adresa: 25/1, Horton Place, Colombo 7

Telefon: + 94 11 267 3331

Telefon de urgenta: +94 777 88 2539

Consumul si detinerea de substante stupefiante sunt strict interzise. Relatiile homosexuale sunt ilegale in Maldive. Cu toate acestea, pana in prezent nu au fost raportate cazuri penale. Este recomandabil sa va informati despre obiceiurile locale si sa va comportati corespunzator in public. Va rugam sa retineti ca, din motive de siguranta, scufundarile la o adancime mai mare de 30 de metri sunt interzise in conformitate cu legislatia maldiviana privind scufundarile.
Daca doriti sa va bucurati de vreme frumoasa pe tot parcursul anului, Maldive este locul potrivit. Insulele paradisiace au temperaturi de cel putin 25 de grade Celsius pe tot parcursul anului. Lunile iunie-octombrie sunt considerate ploioase, dar ofera cele mai bune conditii pentru surfing. Pentru cei care doresc sa faca scufundari sau sa se bucure de o vacanta pe plaja, cea mai buna perioada pentru a calatori este intre ianuarie si martie. In aceasta perioada, marea este deosebit de calma. Cei care doresc sa evite ploaia si caldura ar trebui sa viziteze Maldivele intre decembrie si martie. Aceste luni ofera conditii meteorologice calduroase si blande si sunt considerate, in general, cel mai bun moment pentru a calatori.

Mondial Assistance utilizeaza informatii de calatorie de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe dar si din alte surse de incredere si acorda o atentie deosebita verificarii acestora. Cu toate acestea conditiile locale pot fi supuse unor modificari si abateri in scurt timp din cauza evenimentelor si evolutiilor actuale. Prin urmare, nu garantam caracterul complet al acestor informatii si nici nu ne asumam raspunderea pentru orice daune rezultate.

  • Adk Hospital, Male
  • Indira Gandhi Memorial Hospital, Male
  • Bandos Island Resort Hospital