Doriti sa calatoriti in SUA ghidati de motto-ul "Go West!"? In tara oportunitatilor nelimitate, exista o selectie diversa de activitati si atractii: de la parcuri nationale uriase si peisaje variate in sud-vest, la metropole mari si plaje din Caraibe in est. Indiferent unde va duce calatoria, un lucru este sigur: va fi o experienta de neuitat!

Cand vine vorba de calatorii, America este cu adevarat tara tuturor posibilitatilor, fie ca va doriti o excursie cu masina care va poarta de-a lungul autostrazilor americane, sau va lasati incantati de sunete de Blues si Jazz in Delta Mississippi, tanjiti dupa cultura si petrecere in 'Big Apple' sau drumetii care va taie respiratia in Muntii Stancosi! Dimensiunea si diversitatea pura a Americii ofera ceva special pentru fiecare tip de calator. De unde sa incepeti?

Mai ales inainte de prima calatorie in SUA, se pune adesea intrebarea: Ati prefera sa calatoriti pe Coasta de Est sau pe Coasta de Vest? Pentru a face alegerea mai usoara, regasiti mai jos cele mai frumoase zece puncte de atractie din ambele zone, astfel incat sa va puteti bucura de cea mai reusita vacanta, in siguranta si relaxat.

Ruta 66, Hollywood, Podul Golden Gate din San Francisco, peisajele fierbinti din desert sau Marele Canion promit sa faca din Coasta de Vest a SUA o aventura de neuitat!
  • Moneda: 1 dolar american (USD) = 100 de centi 
  • Diferenta de fus orar: de la CET -6h (NY, Washington DC) la CET -11h (Hawaii) 
  • Tensiune de retea: 110/120 volti, 60 Hz, este necesar un adaptor
Cel mai bun moment pentru a calatori depinde in mare masura de destinatia dumneavoastra. Iata cateva indicatii:

Coasta de est si nord: intre mai si octombrie

Vestul mijlociu: intre aprilie si mai, sau septembrie si noiembrie

Florida: lunile de iarna

California sau Hawaii: tot timpul anului

Intrarea cetatenilor romani pe teritoriul Statelor Unite ale Americii se poate face numai in baza unei vize turistice si a pasaportului valabil minim 6 luni de la intrarea in tara. Aceasta trebuie obtinuta inainte de calatorie de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale SUA din Romania. Viza de turism, denumita si B2, se va obtine dupa completarea formularelor online, plata taxei de viza si programarea interviului la ambasada sau consulatul SUA din Romania. Detinerea vizei nu garanteaza intrarea in tara, la punctul de frontiera va avea loc un scurt interviu pentru verificarea scopului vizitei. Mai multe informatii regasiti aici.

 

Romanii care calatoresc in SUA si care indeplinesc anumite conditii pot fi eligibili pentru Programul Visa Waiver (exceptia de viza) si pot aplica pentru o Autorizare de Calatorie ESTA. Aceasta permite cetatenilor sa calatoreasca in SUA in scopuri turistice sau de afaceri pentru o perioada de pana la 90 de zile fara a obtine o viza de turism obisnuita. Este important sa verificati eligibilitatea si sa completati formularul ESTA inainte de calatorie. 
Atentie: conditiile si cerintele de intrare in SUA pot fi supuse schimbarilor, astfel va sfatuim sa consultati site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe pentru informatii actualizate, inainte sa achizitionati vacanta.

Ar trebui sa va lasati bagajele descuiate in timpul zborului pentru a permite efectuarea verificarilor sau sa folositi bagaje cu un sistem de blocare TSA. In cazul in care bagajul dumneavoastra a fost verificat, veti fi informat prin intermediul unui anunt in valiza dumneavoastra.

Intrucat infractionalitatea este in crestere, ar trebui sa aveti la dumneavoastra doar o suma mica de bani lichizi si maximum un card de credit. De asemenea, se recomanda sa lasati in seiful hotelului bunurile de valoare si actele in original si sa pastrati la dumneavoastra doar copii ale documentelor importante.
Inainte a calatori in SUA, informati-va din timp despre vaccinarile necesare. Autoritatile recomanda un consult medical de calatorie cu aproximativ 8 saptamani inainte de plecare.

Incheierea unei asigurari medicale de calatorie, inainte de plecare este o necesitate, serviciile medicale fiind foarte costisitoare in SUA. Cele mai multe spitale sunt private, iar costurile suportate, chiar si pentru incidente minore, pot fi extrem de costisitoare. Regasiti mai jos cateva exemple din experienta noastra:

Hemoragie gastrointestinala, SUA / tratament in regim de spitalizare (1 zi!) 56.000 USD.

Muscatura simpla de insecta, SUA / tratament ambulatoriu 6.000 USD.

Pentru a va proteja de costurile ridicate, autoritatile va recomanda insistent sa incheiati o asigurare de calatorie care sa aiba acoperire suficienta in caz de urgente medicale sau imbolnavire. Pentru medicamentele eliberate pe baza de reteta este necesar un certificat medical. Apa de la robinet este in general potabila, desi contine clor.

Pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe regasiti informatii detaliate despre toate reprezentantele Romaniei in SUA:

Ambasada Romaniei la Washington: http://washington.mae.ro

Adresa1607 23rd Street, NW Washington, D.C. 20008

Consulatul General al Romaniei la New York: http://newyork.mae.ro

Adresa:  200 East 38th Street, New York, NY 10016

Consulatul General al Romaniei la Chicago: http://chicago.mae.ro

Adresa:  737 N. Michigan Ave, Suite 2300, Chicago, IL 60611

Consulatul General al Romaniei la Los Angeles: http://losangeles.mae.ro

Adresa:  11766 Wilshire Blvd. Suite 200, Los Angeles CA 90025

Consulatul General al Romaniei la Miami: http://miami.mae.ro

Adresa: 1101 Brickell Ave, suite N 600, Miami, FL 33131

Permisul de conducere international nu este obligatoriu, deoarece in SUA puteti circula cu permisul romanesc. Cu toate acestea, daca doriti sa inchiriati un autoturism, companiile de inchirieri vor solicita un permis international, prin urmare va va ajuta pentru facilitarea procesului de inchiriere. Retineti, de asemenea, ca excesul de viteza si conducerea sub influenta alcoolului, precum si detinerea si consumarea de alcool in public, sunt pedepsite sever. 
  • Va rugam sa retineti ca, informatiile cu privire la conditiile locale pot suferi modificari si abateri in scurt timp, din cauza evenimentelor neprevazute si evolutiei situatiei actuale. Prin urmare, Mondial Assistance nu garanteaza caracterul complet al acestor informatii si nu isi asuma raspunderea pentru orice daune rezultate.